Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Během vojenského cvičení se u pobřeží USA se srazily stíhačky, probíhá vyšetřování

Stíhací letoun F-15 Eagle, ilustrační fotografie
Stíhací letoun F-15 Eagle, ilustrační fotografie
Foto: af.mil **www.af.mil**

Washington - Dvě americké stíhačky se během vojenského cvičení srazily u východního pobřeží Spojených států. Posádky obou strojů se stihly včas katapultovat, z moře je zachránila rybářská loď. Příčina nehody zatím není známá.

K nehodě dvou strojů došlo ve čtvrtek v 10:40 místního času přibližně 40 kilometrů od pobřeží Severní Karolíny. Jednalo se o stroje F/A-18F Super Hornet, které byly na společném cvičení. V obou strojích byli dva letci, všechny čtyři z moře vylovila soukromá rybářská loď.

Následně je záchranářský vrtulník převezl do nemocnice, kde se podrobili lékařskému ošetření. Podle portálu CNN utrpěl jeden z nich lehčí zranění, zbylí tři byli po nehodě v pořádku.

Oba stroje byly zařazeny v jednotce úderných letounů VFA 211, která má sídlo na námořní základně Oceana. VFA se také přezdívá "Fighting Checkmates" (Bitevní šachmaty).

Příčina nehody je předmětem vyšetřování americké armády, nicméně srážka letounů je velice neobvyklý incident.

Témata:  U.S. AIR FORCE letecké nehody USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy