Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V egyptské Hurghadě zemřel Čech, selhalo mu srdce

Egypt
Egypt
Foto: Pixabay

Praha - V egyptské Hurghadě v pátek zemřel na selhání srdce český občan, oznámilo dnes ministerstvo zahraničí. Egypt patří k oblíbeným cílům českých turistů, ačkoliv pláže v letovisku Hurghada se v posledních letech staly několikrát dějištěm teroristických útoků.

Muž zemřel v nemocnici, kam ho odvezli kvůli problémům s dýcháním. "V pátek v ranních hodinách zemřel v Hurghadě českých občan. Dotyčný si stěžoval na dýchací problémy již den před tím, proto byl převezen do nemocnice, kde následně zemřel," řekla mluvčí ministerstva Irena Valentová.

"Naše ambasáda v Káhiře je v kontaktu s jeho rodinou, která dala souhlas s repatriací těla do ČR. Ta se uskuteční v následujících dnech," doplnila mluvčí.

Loni byla při jednom z teroristických útoků zraněna česká turistka, která později zemřela. Vyšetřování její smrti stále není uzavřeno.

Bezpečnostní situaci v ostatních částech země považuje MZV ČR za stabilní, v patrnosti je ale třeba vést, že v některých oblastech může docházet k teroristickým útokům zaměřeným převážně proti egyptským bezpečnostním složkám a jejich infrastruktuře. MZV ČR proto doporučuje cestovat do Egypta pouze v odůvodněných případech (obchod, studium). To se netýká cest s turistickými kancelářemi do letovisek při Rudém či Středozemním moři a návštěv významných staroegyptských památek, jejichž bezpečnost je výše zmíněnému incidentu navzdory zajištěna dostatečně, respektive v jeho důsledku již byla posílena. MZV ČR také doporučuje pečlivě zvážit individuální cesty do oblasti velké Káhiry.

Témata:  úmrtí Čechů v zahraničí Egypt

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy