Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německý Die Welt hodnotí Zemana: O prezidentské vystupování se stará jen málo, je jako Trump

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Berlín/Praha - Inaugurační projev prezidenta Miloše Zemana komentuje server německého deníku Die Welt. Proslov české hlavy státu prý připomíná prezidenta Spojených států Donalda Trumpa. Server charakterizoval Zemana jako provokatéra, tvrdého kritika islámu a přítele Ruska a Číny.

"Toto vystoupení připomíná amerického prezidenta Donalda Trumpa: Při složení přísahy českého prezidenta Miloše Zemana došlo ke skandálu. Ve svém projevu na Pražském hradě napadl Zeman ve čtvrtek liberální tisk, konkrétně Hospodářské noviny a magazín Respekt, stejně jako veřejnoprávní televizi. Vyčítal jim 'manipulaci české veřejnosti'," napsal server.

"Několik konzervativních poslanců, mezi nimi i exministr zahraničí Karel Schwarzenberg, opustilo na protest sál," uvedl die Welt. "O prezidentské vystupování se Zeman stará jen málo," dodal.

Zeman v inauguračním projevu ostře a obsáhle zaútočil na podnikatele Zdeňka Bakalu, média patřící do jeho vydavatelského domu, či na Českou televizi. Někteří politici, zejména z TOP 09, ODS a KDU-ČSL, opustili při této pasáži projevu sál.

Témata:  Miloš Zeman Die Welt prezident ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy