Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Egyptě bylo zabito zabito 16 islamistů

Egypt
Egypt
Foto: Pixabay

Káhira - V rámci rozsáhlé protiteroristické operace egyptské armády bylo za poslední čtyři dny zabito dalších 16 džihádistů. Oznámil to dnes armádní mluvčí.

Operace zahájená počátkem února na Sinajském poloostrově už stála život více než stovku islamistů, zemřelo i 16 vojáků a dalších 19 bylo zraněno.

"Eliminováni" byli tři "velmi nebezpeční" extremisté a dalších 12 bylo při přestřelkách zabito, citovala agentura AFP ze sdělení armádního mluvčího, generála Támira Rifáího na facebooku. Tři extremističtí vůdci byli kromě toho zadrženi v různých hornatých oblastech v centrální části Sinaje.

Operace nazvaná Sinaj 2018 začala 9. února. Zaměřuje se na sever a střed poloostrova, kde pravidelně útočí místní odnož teroristické organizace Islámský stát (IS). Proti ní zasahují pozemní, letecké i námořní jednotky armády i policie. Ty již také zničily desítky úkrytů a vozidel ozbrojenců.

Vládní oddíly pročesávají také oblast delty Nilu na severu země a Západní pouště při hranicích s Libyí.

Témata:  Egypt

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy