Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Káthmándú havarovalo letadlo, nejméně 38 mrtvých

Letecká nehoda, ilustrační foto
Letecká nehoda, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Káthmándú - Na mezinárodním letišti v nepálské metropoli dnes při přistávání havarovalo letadlo soukromé bangladéšské společnosti US-Bangla Airlines. Stroj zachvátily plameny a z místa stoupá dým. Neštěstí si vyžádalo 38 mrtvých a 23 zraněných. Deset osob je pohřešováno.

Na palubě letounu soukromé bangladéšské společnosti US-Bangla Airlines bylo 71 lidí. Stroj při havárii zachvátily plameny a z místa stoupal dým.

Neštěstí se stalo ve východní části letiště. Britský deník The Independent napsal, že letoun mířící do Káthmándú z Dháky skončil mimo ranvej na nedalekém fotbalovém hřišti.

Podle snímků na internetu byl požár uhašen, letoun byl silně poničen a rozpadl se na několik kusů. Příčiny nehody nejsou známy.

Letiště se nachází v nadmořské výšce 1338 metrů a má jen jednu ranvej. Podle ředitele nepálského leteckého úřadu mohly být příčinou technické problémy stroje, zřejmě turbovrtulového dopravního letadla Bombardier Dash 8. "Letadlo mělo přistávat z jihu, ale přistávalo ze severu," sdělil nepálský letecký úřad.

Témata:  letecké nehody Nepál

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy