Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Afghánec zadržený kvůli pobodání lidí ve Vídni se pokusil o sebevraždu

Rakouská policie
Rakouská policie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Vídeň – Muž, který ve Vídni nožem vážně zranil čtyři lidi, se ve vazbě pokusil o sebevraždu. Informovala o tom agentura APAS s odvoláním na rakouské ministerstvo spravedlnosti.

Strážcům se podařilo třiadvacetiletému Afghánci v sebevraždě zabránit.

Mluvčí ministerstva spravedlnosti Britta Tichá-Martinová upřesnila, že dozorci záměr mladého Afghánce spáchat sebevraždu ve vazební věznice ve vídeňské čtvrti Josefstadt včas rozpoznali.

Třiadvacetiletý muž byl okamžitě převezen do nemocnice, podle mluvčí ale neutrpěl žádná vážnější zranění. Nyní už je zpět ve vazbě. „Ve věznici je nyní samozřejmě pod důkladným dozorem," dodala mluvčí.

Muž je podezřelý z toho, že minulou středu pobodal a vážně zranil tři členy jedné rodiny a následně svého krajana, kterého viní ze své závislosti na drogách. Muž se k činu již přiznal. Jeho motivem byla údajně agresivní nálada a frustrace ze své celkové životní situace.

Afghánec se přistěhoval do Rakouska v roce 2015. Protože jeho azylové řízení trvalo podle něj příliš dlouho, požádal o dobrovolný návrat do vlasti. Úřady mu jej povolily, s Afgháncem ale následně ztratily kontakt. Loni jej soud poslal na několik měsíců do vazby za obchodování s drogami.

Témata:  Rakousko policie Rakousko Afghanistán

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:56

Speed Marathon: Policie za pátek eviduje tisíce přestupků

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy