Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump v Bílém domě přijme saudskoarabského prince Salmána

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Washington - Prezident USA Donald Trump přijme 20. března v Bílém domě saúdskoarabského korunního prince Muhammada bin Salmána.

Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na prezidentovu mluvčí Sarah Sandersovou. Princ bude na návštěvě USA od 19. do 22. března. Saúdská Arábie patří v oblasti Perského zálivu ke klíčovým americkým spojencům.

Syn krále Salmána prosazuje hospodářskou a kulturní modernizaci země. Ve snaze zbavit ekonomiku závislosti na ropě podporuje rozvoj dalších sektorů včetně turismu a zábavního průmyslu.

Princ stojí v čele rozsáhlého protikorupčního tažení, které se dotklo i členů rozvětvené královské rodiny. Přislíbil rovněž boj proti radikálnímu islámu. Trump v minulosti saúdskoarabské představitele opakovaně za jejich úsilí ocenil.

Témata:  Donald Trump Saúdská Arábie Bílý dům USA

Aktuálně se děje

7. května 2024 9:42

Tripartita bez odborů, které chystají protest. Fiala a Jurečka nechápou

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy