Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za vraždu miliardáře hrozí slovenské modelce 25 let, rodina mrtvého žádá více

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Málaga - Porota soudu ve španělské Málaze dnes uznala slovenskou modelku Máriu Kukučovou (26) vinnou z vraždy svého expřítele, britského milionáře Andrewa Bushe. Ke zločinu došlo před dvěma roky.

Kukučová byla od svého zadržení v roce 2014 a vydání Slovenskem do Španělska ve vyšetřovací vazbě. Většinu času strávila v přísně střežené věznici v Málaze.

Prokuratura žádá 25 let vězení, rodina mrtvého by chtěla 27 let a odškodnění 200 tisíc eur. O výši trestu teprve rozhodne soudce.

Bush přišel o život ve své vile ve španělském pobřežním regionu Costa del Sol. V té době mu bylo 48 let. Podle obžaloby si Kukučová na bývalého klenotníka v domě počkala a zabila ho ze žárlivosti na jeho novou známost, Rusku Mariu Kotevovou, která je v případu jediným očitým svědkem.

Témata:  Španělsko Slovensko soudy

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy