Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Syrský migrant připravoval útok v Německu, chtěl zabít více než 200 lidí

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín - Dvacetiletý syrský migrant byl obžalován z přípravy teroristického útoku v Německu. Úřady ale nenašly důkazy, že mladík patřil k nějaké širší skupině, napsala agentura AP.

Jámin A. byl zatčen loni v říjnu kvůli podezření z plánování bombového atentátu motivovaného islamismem. Zavraždit chtěl přes 200 lidí, informovala dnes agentura DPA.

„Obviněný chtěl podle svých představ zabít nejméně 200 lidí, a tak navázat na předchozí útoky v Evropě, které se připisují Islámskému státu," uvedla generální prokuratura v Karlsruhe.

Syřan byl zadržen 31. října v severoněmeckém Schwerinu. Kde a kdy přesně chtěl útočit, ale zatím není jasné. Podle dřívější zprávy týdeníku Der Spiegel si v internetovém obchodu Amazon nakoupil chemikálie pro výrobu výbušniny TATP.

Témata:  Německo Sýrie terorismus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy