Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Svět zasáhla rasistická reklama. Vypráním černocha vzniknul asiat

Rasistická reklama pobouřila svět
Rasistická reklama pobouřila svět
Foto: Reprofoto YouTube

Peking - Čínští reklamní tvůrci jsou kvůli byznysu zřejmě schopni úplně všeho. Dokládá to reklama na prací prášek, která je silně rasistická. Upozornil na ni server Washington Post.

Reklama zobrazuje ženu, za níž přijde její přítel černé barvy pleti. Místo polibku dostane do pusy tabletu na praní a žena jej strčí do pračky.

Po vyprání ale z pračky vyleze asiat s podstatně světlejší barvou pleti. Rasistická narážka v této reklamě se proto nezapře.

Video vidělo na serveru YouTube za dva dny přes dva miliony diváků a promítá se i v čínské televizi a v kinech. Podle serveru ale může pro Čínu a Indii znamenat velký problém.

Ročně totiž do obou zemí míří desítky tisíc studentů a byznysmenů z Afriky, kterým se něco podobného jistě nebude líbit.

Témata:  Čína reklama černoši

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 21:41

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy