Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sobota na silnicích: Na Mladoboleslavsku se srazila auta, pražský okruh blokoval kamion

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Mladá Boleslav/Praha - U Dolního Bousova na Mladoboleslavsku dnes dopoledne havarovala dvě osobní auta a začala hořet. Tři lidé, mezi nimi i dítě školního věku, utrpěli vážná zranění. Na Pražském okruhu u Barrandova se dnes kolem 09:00 převrátil kamion, který převážel osobní auta. Nehoda se obešla bez zranění, zablokovala ale všechny jízdní pruhy.

Nehoda U Dolního Bousova se stala před 09:30 na silnici I/16. Podle policejní mluvčí Jany Dětské jedno z vozidel dostalo v zatáčce smyk a přejelo do protisměru, kde se srazilo s dalším autem. "Vozidla začala hned hořet. Požár se podařilo uhasit řidičům, kteří jeli kolem, ještě před naším příjezdem. Podařilo se jim i vyprostit lidi z aut," uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Svoboda.

Podle Dětské se zranili oba řidiči a spolujezdec. Mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová upřesnila, že dva dospělí lidé utrpěli vážná mnohočetná poranění. Byli při vědomí, po poskytnutí nezbytné péče je záchranáři převezli do nemocnic.

"Pak tam bylo vážně zraněné dítě školního věku, byla nutná intenzivní péče. Do příjezdu posádky bylo svědky resuscitováno," dodala Effenbergerová. Vrtulník záchranné služby dítě přepravil ve vážném stavu do hradecké nemocnice.

Pražský okruh blokoval kamion

Nehoda se stala před nájezdem na plzeňskou dálnici D5 ve směru od sjezdu z Barrandova. "Část vozidel z návěsu spadla i do protisměru, zásah blokoval všechny jízdní pruhy ve směru na Plzeň. Hasiči zajistili místo nehody proti vzniku požáru a zamezili dalšímu úniku nafty z poškozených nádrží z kamionu, který vyprostí specializovaná firma," informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Dálnice byla úplně uzavřena, po chvíli mohli řidiči objíždět nehodu odstavným pruhem.

Už po čtvrté hodině ráno se na Pražském okruhu stala další nehoda - u Třebonic se srazil kamion s autobusem. Kamion zůstal zaklíněný na svodidlech, autobus byl na krajnici několik metrů dále. Hasiči vyprostili zraněného řidiče autobusu, kterého převzala do péče záchranná služba. Nikdo další v autobuse necestoval. V nemocnici skončil i řidič nákladního vozu. "Hasiči museli odčerpat asi 250 litrů nafty z poškozené nádrže kamionu a celkově zajistili místo nehody proti vzniku požáru," uvedl Kavka. Nehoda několik hodin blokovala jeden jízdní pruh. Obě nehody na Pražském okruhu vyšetřují policisté.

Témata:  dopravní nehody Středočeský kraj nehody kamiónů

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy