reklama

Mueller se svým týmem pátrá po stopách ruského vměšování do amerických prezidentských voleb v roce 2016. Zápisky jsou podle AP podrobné a obsahují i obsah rozhovorů McCabea s bývalým šéfem FBI Jamesem Comeym, kterého Trump loni vyhodil z funkce. I Comey Muellerovi předal své záznamy konverzace s prezidentem.

Trump dnes McCabeovo tvrzení o zápiscích zpochybnil. "S Andrewem McCabem jsem strávil velmi málo času a v mé přítomnosti si nikdy zápisky nedělal. Nevěřím, že má zápisky, pokud ovšem nesleduje vlastní cíle. Totéž platí i o lháři Jamesi Comeym," napsal Trump na twitteru.

V dalším tweetu prezident zaútočil přímo na Muellera a jeho tým, který je podle Trumpa politicky zaujatý. "Proč je v Muellerově týmu 13 kovaných demokratů, z nichž někteří jsou stoupenci prolhané Hillary (Clintonové), a proč tam nejsou žádní republikáni?" zeptal se Trump.

Bílý dům už v minulosti kritizoval Muellera za to, že někteří jeho vyšetřovatelé přispívali na politické kampaně demokratických kandidátů včetně Clintonové. Muellera samotného do nejvyšší funkce FBI jmenoval republikánský prezident George Bush mladší.