Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyšetřování vraždy Kuciaka? Slovensko navrhlo Itálii vytvoření společného týmu

Vlajka Slovenské republiky
Vlajka Slovenské republiky
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Bratislava - Vraždu novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírové by měl vyšetřovat společný slovensko-italský tým. Navrhla to dnes slovenská generální prokuratura.

Kuciak a jeho partnerka byli zastřeleni v únoru v jejich domě nedaleko Trnavy. Kuciak psal kromě jiného o aktivitách italských podnikatelů na východním Slovensku, kteří jsou spojováni s mafií, a o vazbách jednoho z nich, Antonina Vadaly, na blízké spolupracovníky dosluhujícího slovenského premiéra Roberta Fica.

Vadalu minulý týden zadržela slovenská policie na základě evropského zatykače vydaného soudem v Itálii za aktivity týkající se drog. Zajištění italského podnikatele bylo součástí mezinárodní akce, při které bylo zadrženo dohromady 17 osob, kromě Vadaly všichni v Itálii.

"Generální prokuratura od zřízení společného vyšetřovacího týmu očekává rychlejší, komplexnější a operativnější vyšetřování v konkrétní trestní věci," uvedla dnes slovenská prokuratura.

Vytvoření mezinárodního vyšetřovacího týmu, což žádali i rodiče zastřeleného novináře a jeho přítelkyně Martiny Kušnírové, podle slovenské prokuratury obvykle trvá několika týdnů až měsíců.

Témata:  Slovensko Itálie Ján Kuciak

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy