reklama

Osmnáctiletý Ahmad G. byl zatčen tento týden poté, co byla ubodána sedmnáctiletá Mireille B. Dívka byla zavražděna v pondělí večer v německém městě Flensburg, uvedl deník Bild. A podle policie za její smrt může právě mladý žadatel o azyl.

Kamarádka rodiny oběti vypověděla, že se Ahmad G. rozzlobil, když teenagerka odmítla konvertovat k islámu. „Ahmad byl žárlivý kohout, který ji vždycky chtěl ovládat. Byli spolu od ledna 2016, ale neustále se hádali. Trval na tom, aby konvertovala k islámu a vždy nosila šátek. Ona si ale nebyla jistá. Kdykoli šla ven bez šátku, měla z toho potíže,“ popsala.

„Policie a záchranáři byli v pondělí zavoláni do bytu kolem 6:35. Tam našli vážně zraněnou sedmnáctiletou dívku, která na sobě měla více bodných ran,“ uvedl policejní mluvčí. I přes snahu lékařů nakonec svým zraněním podlehla.

„Zajistili jsme předmět, který by mohl být vražedná zbraň,“ oznámila poté generální prokurátorka Ulrike Stahlmann-Liebeltová.

Soused uvedl, že pár neustále hádal. Jiný soused popsal oběť jako „veselou, otevřenou dívku", ale přiznal, že ji viděl pouze jednou. Měla prý na sobě šátek a chovala se plaše a opatrně.