Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jmenování Trumpovova poradce se komplikuje? Podle KLDR je Bolton "lidská špína"

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Soul - Jmenování Johna Boltona novým bezpečnostním poradcem amerického prezidenta Donalda Trumpa by mohlo podle expertů zmařit plánovaný summit Trumpa se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem.

Někdejší americký zástupce při OSN Bolton v minulosti prosazoval použití vojenské síly proti Severní Koreji a vyzýval ke změně režimu v Pchjongjangu. KLDR ho již dříve označila za "lidskou špínu", připomněla dnes agentura Reuters.

Trumpův záměr setkat se s Kimem označil Bolton za "šokující" a řekl, že je to příležitost pohrozit Severní Koreji vojenskou akcí.

Někdejší představitel jihokorejské rozvědky Nam Song-uk prohlásil, že Trump možná ani nebude mít příležitost nějaké poselství KLDR předat. "Jmenování Boltona do této funkce vytváří velmi složitou situaci a může znamenat, že se žádná vrcholná schůzka neuskuteční," řekl Nam k summitu, který by se měl konat do konce května.

Témata:  USA Donald Trump Severní Korea

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:46

Cameron poukázal na to, kudy Rusko obchází sankce

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy