Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při požáru v ruském nákupním centru zemřelo pět lidí

požár
požár
Foto: Pixabay

Moskva - Pět lidí včetně dítěte dnes přišlo o život při požáru v několikapodlažním obchodním centru v sibiřském městě Kemerovo, které leží asi 3000 kilometrů na východ od Moskvy.

Dalších 32 lidí bylo při incidentu zraněno a téměř dvě desítky lidí se pohřešují. Příčina požáru se zatím vyšetřuje. S odkazem na sdělení ruské vyšetřovací komise o tom informovala agentura Reuters.

Při požáru přišlo o život dítě, tři ženy a muž, uvedli vyšetřovatelé a ruský tisk. Agentura AP s odvoláním na dřívější sdělení úřadů psala o třech mrtvých dětech a jedné ženě. Zda oběti požáru zabil dým, či podlehly popáleninám, policie zatím nesdělila.

Třicet osob muselo podle vyšetřovatelů a místního tisku být kvůli zraněním hospitalizováno a 17 lidí se pohřešuje. Ruská státní agentura TASS dříve psala o devíti hospitalizovaných.

Témata:  Rusko požáry

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy