Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Playboy se rozhodl přerušit své aktivity facebooku. Vadí mu skandál s daty a blokování lechtivých fotek

Facebook, sociální sítě
Facebook, sociální sítě
Foto: Pixmac

New York - Časopis Playboy se rozhodl přerušit veškeré své aktivity na facebooku. Důvody jsou dva. Skandál s neoprávněným použitím údajů o uživatelích této sociální sítě a přísná pravidla pro obsah stránek.

"Nejnovější zprávy o údajném špatném nakládání facebooku s daty uživatelů upevnily naše rozhodnutí pozastavit aktivity na této platformě," uvedl legendární pánský časopis. Upozornil, že jeho facebookové stránky navštěvuje přes 25 milionů uživatelů a že je nechce vystavovat praktikám, o kterých se v poslední době v souvislosti s touto sítí hovoří.

Časopis dále konstatoval, že vždy prosazoval "osobní svobodu a oslavu sexu" a že odchod z facebooku je "dalším krokem v tomto pokračujícím boji".

Britská analytická firma Cambridge Analytica neoprávněně získala informace o 50 milionech uživatelů facebooku a využila je mimo jiné při vývoji softwarových nástrojů pro podporu volební kampaně Donalda Trumpa v roce 2016.

Elon Musk již minulý týden v reakci na skandál smazal z facebooku oficiální stránky svých firem Tesla a SpaceX. Firma Mozilla a německá banka Commerzbank na této síti přerušily reklamu.

Témata:  Playboy Facebook ekonomika

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy