Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž ve Francii najel do vojáků, předtím jim arabsky nadával

Armáda Francie
Armáda Francie
Foto: Armée de Terre

Isère – Muž ve čtvrtek dopoledne opakovaně najel vozidlem do skupiny vojáků, kteří v tu chvíli běhali u kasáren. K činu došlo jižně od Grenoblu ve francouzském departementu Isère. Informují o tom francouzská média.

Podle médií došlo k incidentu v 8:45. zatím neznámý pachatel zřejmě kradeným autem najel do vojáků 93. pluku z Varcejského dělostřeleckého pluku, kteří byli "jasně identifikovatelní jako vojáci".

Vzhledem ke kontextu bereme událost vážně, jeho motivaci ale neznáme. Nikdo nebyl zraněn," řekl zdroj blízký vyšetřování.

Pachateli se z místa činu podařilo utéct, policie po něm pátrá. Motiv činu také zatím není znám, list Le Figaro s odvoláním na úřady uvádí, že je zatím příliš brzy na to, říci zda šlo o pokus o atentát.

Řidič auta podle svědků zaútočil dvakrát. Před činem slovně napadl šest nebo sedm vojáků, uvedl server BFMTV. Arabsky jim nadával a vyhrožoval, že je zabije.

Podrobnosti připravujeme. 

Témata:  Francie Armáda Francie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:59

Kreml chce zatlačit Ukrajince hlouběji, obává se střel ATACMS

V případě, že Kyjev získá od Spojených států taktické balistické střely ATACMS s delším doletem, Rusko bude nuceno provést hlubší vojenské akce proti ukrajinským silám a rozšířit tzv. nárazníkovou zónu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy