Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Deportovaný uprchlík se nelegálně vrátil provedl hroznou věc. Soud se s ním nepáral

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Londýn - Neúspěšný žadatel o azyl, který byl v roce 2010 deportován do Afghánistánu, se minulý rok se vrátil přes Itálii do velké Británie. Nyní byl uvězněn kvůli znásilnění osmnáctileté dívky, kterou považoval za „jednorázovou sexuální hračku". Informují o tom britská média.

Masud Wakili (27) se před devíti měsíci pokusil požádat o azyl v Itálii. Podle jeho obhájce však Afghánce italské úřady odmítly, že kvůli tomu, že už byl zaregistrovaný v systému Spojeného království.

V noci 9. září 2017 - jen pár měsíců po nelegálním návratu do Velké Británie - Wakili podle obžaloby napadl v centru města Coventry teenagerku. Nejprve si s ní začal povídat. Navzdory tomu, že mladá žena už byla viditelně opilá, koupil ji dvojitou vodku a kolu, pak ji odvezl do bytového domu a znásilnil ji na schodišti.

List The Times uvádí, že neúspěšný žadatel o azyl dívku „úmyslně políbil" před bezpečnostní kamerou v blízkosti bytů, aby se zdálo, ž souhlasila se sexuální aktivitou. Video ale také ukázalo, že „byla tak opilá, že se musela přidržovat stěn, aby nespadla“.

Poté, co byl shledán vinným ze znásilnění, odsouzen na osm let vězení a doživotně registrován jako sexuální násilník, jeho obhájce Richard Davenport prohlásil: „Nebylo zde žádné významné plánování. Bylo to náhodné setkání a byla to ona, kdo objednával nápoj, řekla také, že on vypil polovinu.“

Soudce Anthony Potter poznamenal, že dívka byla v době útoku nejen pod vlivem alkoholu, ale že také trpí problémy srovnatelnými s poruchou autistického spektra. „Bylo vám jasné, že je zranitelná, a to nejen kvůli nápoji, který měla, ale také kvůli jejímu zjevnému postižení,“ řekl útočníkovi.

„Vy jste ji odvezl do bytového domu, kde žil váš přítel," řekl soudce Potter. „Jakmile vstoupila do výtahu, spadla kvůli kombinaci opilosti a únavy. Vy jste se naštval, zvedl ji a pak ji vytáhl z výtahu. Ani jste ji neodvedl do bytu svého přítele, vzal jste si ji na opuštěném schodišti,“ konstatoval.

„Navzdory skutečnosti, že vám řekla, že má přítele a že s ním byla často komunikovala, rozhodl jste se s ní mít sexuální styk - a to bez ohledu na její přání,“ řekl také soudce, který poznamenal, že žena musela téměř okamžitě odpadnout kvůli alkoholu, protože si na setkání s násilníkem příliš nepamatuje.

„Zaujal jste k ní postoj, jako by byla jednorázová sexuální hračka,“ dodal soudce s tím, že to útočník prokázal ve chvíli, kdy dívku nechal po činu na místě ležet.

Očekává se, že Afghánec bude deportován poté, co si v Británii odsedí svůj trest.

Témata:  znásilnění Velká Británie Afghanistán soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy