Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Maďarsku skončilo cvičení vojáků visegrádské skupiny

Maďarská armáda, ilustrační foto
Maďarská armáda, ilustrační foto
Foto: Hungarian Government

Budapešť - Maďarský ministr obrany István Simicskó ocenil jako příkladnou spolupráci armád zemí visegrádské skupiny (V4).

Řekl to novinářům u příležitosti posledního dne společného vojenského cvičení těchto zemí, které se předchozích deset dnů konalo u maďarského města Szolnok. Informovala o tom dnes maďarská tisková agentura MTI.

Simcskó dnes rovněž připomněl, že Česká republika, Maďarsko, Polsko a Slovensko spolupracují jako partneři v NATO na zlepšení bezpečnosti Evropské unie a slouží společně v různých misích.

Cvičení speciálních sil zemí V4 se pod kódovým označením Visegrad 4Sight 2018 konalo u města Szolnok od 19. března. Jeho cílem bylo vyměnit si zkušenosti, které vojáci členských zemí získali při zahraničních misích.

Začátkem tohoto týdne navštívili cvičení i náčelníci generálních štábů V4, za Česko se účastnil generál Josef Bečvář. Náčelníci generálních štábů V4 se v pondělí a v úterý sešli v Budapešti, kde mimo jiné hodnotili nynější předsednictví Maďarska ve V4, které končí v červnu.

Témata:  Maďarsko Visegradská čtyřka maďarská armáda

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 11:40

Izraelská armáda se dopouští válečných zločinů? Nové nálezy vyvolaly podezření

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy