Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dívka se ztratila, když jí byly tři roky, Její rodiče ji našli po 24 letech

Taxi, ilustrační foto
Taxi, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Peking - Rodiče z města Čcheng-tu na jihozápadě Číny našli svou dceru 24 let poté, co jako tříletá dívka zmizela. Její otec se kvůli pátrání stal taxikářem, aby se mohl na dceru vyptávat pasažérů.

Zelináři Wang Ming-čchingovi se změnil život v roce 1994, když si během jednoho dne ze svého prodejního stánku u rušné silnice odskočil rozměnit velkou bankovku k sousednímu prodavači. Když se po chvilce vrátil, malá Čchi-feng byla pryč.

Otec se rozhodl, že jako taxikář bude mít větší šanci o dceři něco zjistit. Na zadní okno vozu si napsal prosbu o pomoc a každého klienta se na svou dceru vyptával. Používal při tom portrét své druhé dcery, která prý byla sestře jako malá podobná.

Díky jeho vytrvalosti zaujal příběh média a doslechl se o něm muž vyrábějící pro policii identikity hledaných osob. Namaloval pravděpodobný portrét Čchi-feng, který se začal šířit po internetu. Kresby si všimla 27letá žena žijící tisíce kilometrů od Čcheng-tu a ozvala se Wangovi. Testy DNA potvrdily, že šlo o jeho dceru.

Lidé, kteří ji vychovávali, prý dívce řekli, že ji našli opuštěnou u silnice v jejím rodném městě a že je sirotek. "Nedá se vylíčit, kolik naděje, zklamání a zoufalství nás naplňovalo během těch 24 let," řekl médiím Wang. Dcera mu na první setkání po téměř čtvrt století přivezla překvapení: dvě vnoučata.

Témata:  děti taxi zajímavosti

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy