Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruský návrh vyšetřovat kauzu Skripal společně je zvrhlý, zlobí se Londýn

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Haag - Návrh Ruska na společné britsko-ruské vyšetřování útoku v anglickém Salisbury je podle Londýna zvrhlý. Ostrá slova zazněla na zvláštní schůzi Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW) v Haagu.

4. března dosud neznámý pachatel otrávil nervově paralytickou látkou bývalého dvojitého agenta Sergeje Skripala a jeho dceru. Londýn je přesvědčen, že za útokem je Rusko, což Moskva odmítá.

Kvůli kauze se dnes v Haagu sešla výkonná rada OPCW. Diplomaté ze 41 zemí, včetně Británie a Ruska, chtějí o záležitosti jednat za zavřenými dveřmi. O svolání porady požádalo Rusko.

Z haagské schůzky zatím není mnoho informací a jasné není ani to, jak dlouho by měla trvat. Britská delegace však na twitteru krátce komentovala ruský návrh na spolupráci britských a ruských vyšetřovatelů při objasňování kauzy.

"Jde o taktiku odvádění pozornosti a jenom další dezinformaci určenou k vyhýbání se otázkám, na které ruské úřady musí odpovědět," uvedla britská delegace.

Témata:  Velká Británie Rusko Sergej Skripal

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy