Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další ruská tragédie? V Moskvě hořel obchodní dům, nejméně jeden člověk zemřel

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Moskva - Nejméně jednoho mrtvého si vyžádal požár v jednom z moskevských nákupních a zábavních středisek. Hasiči z budovy evakuovali asi 600 lidí. Oznámila to agentura TASS.

"Zraněný, evakuovaný z hořící budovy, zemřel v sanitce. Zachránit se ho nepodařilo," uvedl TASS s odvoláním na rychlou záchrannou službu.

Podle serveru The Moscow Times šlo o jednoho ze zaměstnanců. Údajně si spletl nouzový východ a ztratil se. Omylem se tak dostal do oblasti, kde bylo hodně kouře. 

Hlášení o ohni dostali hasiči krátce po půl jedné moskevského času (11:32 SEČ) a nebezpečnost požáru odhadli na druhý stupeň z pěti možných. V budově hořelo čtvrté, nejvyšší podlaží.

Zranění utrpělo také šest hasičů, dva z nich jsou ve vážném stavu. Zraněné přepravily do nemocnic vrtulníky. Ruský vyšetřovací výbor oznámil, že zahájil trestní řízení na "úmrtí z nedbalosti".

Nákupní středisko, specializované na dětské zboží, bylo otevřeno v roce 2009. V nejvyšším poschodí je kromě skladů herna. TASS později upřesnil, že hořelo ve skladu hraček a zranění utrpěli tři hasiči, kteří se nadýchali kouře.

Minulý měsíc se 64 lidí, převážně dětí, stalo obětí požáru v obchodním centru sibiřského města Kemerovo.

Témata:  Rusko požáry

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.