Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie na Maltě: Autobus s otevřenou střechou narazil do větví, dva turisté zemřeli

Autobus, ilustrační foto
Autobus, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Valletta - Na Maltě dnes při nárazu patrového autobusu s otevřenou střechou do větví stromu zahynuli dva turisté. Autobus byl v době nehody v obci Zurrieq na malebném pobřeží ostrova. Není jasné, zda byly příliš nízko visící větve stromu poškozeny bouří.

Policie národnost mrtvých turistů neuvedla, ale podle maltského rozhlasu jde o občany Španělska a Belgie. Dalších šest osob bylo vážně zraněno, informoval ministr zdravotnictví středomořské ostrovní země Chris Fearne. Dohromady bylo v nemocnici ošetřeno 50 lidí.

Tři z šesti vážně zraněných jsou podle policie Britové - chlapci ve věku šest a osm let a 44letý muž. Dále se vážně zranila 31letá žena z Německa, 72letá Italka a 35letý muž, jehož státní příslušnost je nejasná. Řidičem byl údajně 24letý Malťan.

Jde o jednu z nejhorších nehod v dějinách malé středomořské země. Vláda informovala, že je v kontaktu s velvyslanectvími zemí, z nichž oběti pocházejí.

Témata:  nehody autobusů Malta turisté

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy