Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

FBI prohledala kancelář Trumpova právníka Cohena, zabavila mi část materiálů

FBI
FBI
Foto: FBI **www.fbi.gov**

Washington - Agenti Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) dnes prohledali kancelář Michaela Cohena, osobního právníka amerického prezidenta Donalda Trumpa, a zabavili mu některé materiály.

Podle listu The New York Times se zabavené materiály týkaly různých témat, včetně výplaty peněz pornoherečce Stephanii Cliffordové, která tvrdí, že měla s Trumpem intimní styk.

O prohledání kanceláře informoval Cohenův právní zástupce Stephen Ryan, který tento postup označil za "zcela nepatřičný". Dodal, že prohlídka vyústila ve zbytečné zabavení chráněné komunikace mezi právníkem a jeho klienty. Podrobnosti o zabavených materiálech však neposkytl, napsala agentura AP.

Trump byl v době údajné nevěry s Cliffordovou už rok ženatý s nynější manželkou Melanií. Cohen prý pár dnů před prezidentskými volbami v roce 2016 zaplatil herečce 130.000 dolarů (asi 2,7 milionu Kč), aby koupil její mlčení. Cohen trvá na tom, že Cliffordové vyplatil peníze z vlastních zdrojů. Trump jakýkoli vztah s Cliffordovou popírá a tvrdí, že o vyplacení peněz nevěděl.

Témata:  Donald Trump FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation)

Aktuálně se děje

8:55

Summit EU: Lídři se shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany

Šéfové států a vlád členských zemí EU se ve čtvrtek večer, první den mimořádného summitu EU v Bruselu, shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy