Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kreml kritizuje "twitterovou diplomacii" amerického prezidenta

Moskva
Moskva
Foto: moscow.ru

Moskva - Kreml je pro seriózní přístup k řešení problémů světové politiky, nikoli pro twitterovou diplomacii. V reakci na dnešní vzkazům prezidenta USA Donalda Trumpa do Moskvy to prohlásil mluvčí prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov.

Peskov reagoval na Trumpův tweet, v němž šéf Bílého domu vyzval Moskvu, aby se připravila na americký raketový útok proti Sýrii. „Nejsme účastníky twitterové diplomacie. Jsme stoupenci seriózních přístupů," prohlásil mluvčí Putina.

„Rusko hrozí sestřelením všech raket vypálených na Sýrii. Připrav se Rusko, protože (rakety) přijdou, pěkné a nové a 'chytré'! Neměli byste být partnery Plynem Vraždícího Zvířete, které zabíjí vlastní lidi a raduje se z toho," tweetoval Trump.

Rusko je podle Peskova přesvědčeno o potřebě vyhnout se krokům, které mohou zhoršit už nyní křehkou situaci v Sýrii. Tvrzení Západu o chemickém útoku syrské armády v Dúmě označil ruský mluvčí za výmysl, který se nemůže stát důvodem k silovým akcím vůči Sýrii „Záminka o užití chemických zbraní v Dúmě je vymyšlená a nemůže být využita jako odůvodnění pro jakékoli silové akce," dodal.

Témata:  Rusko USA Vladimír Putin

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy