Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin jednal s Netanjahuem o útoku Izraele na syrskou základnu v Homsu

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu
Foto: dailymail.co.uk **dailymail.co.uk**

Moskva – Telefonicky spolu dnes jednali ruský prezident Vladimir Putin a izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Řeč byla o pondělním útoku Izraele na syrské vojenské letiště a vyzval k respektování syrské svrchovanosti. Rozhovor se údajně uskutečnil z iniciativy izraelské strany. Oznámila to agentura TASS.

Z útoku na syrskou leteckou základnu v syrské provincii Homs obvinila židovský stát Moskva a Teherán. Při raketovém útoku zemřelo 14 lidí, mezi nimi Íránci. Podle ruských zdrojů úder provedla dvě izraelská letadla, která startovala z Libanonu. Na syrskou základnu podle Moskvy vystřelila osm raket, z toho pět zneškodnila syrská protivzdušná obrana.

Izrael akci nepopřel, ale ani nepotvrdil

Putin vyzval izraelského premiéra, aby se zdržel jakýchkoli akcí, které by mohly situaci v Sýrii destabilizovat, uvedla ruská agentura s odvoláním na prohlášení Kremlu.

„Putin podtrhl zásadní význam respektování svrchovanosti Sýrie a řekl, že je třeba se zdržet jakýchkoli akcí, které by ještě víc destabilizovaly situaci v této zemi a ohrozily by její bezpečnost," uvádí se v prohlášení Kremlu.

Témata:  Vladimír Putin Benjamin Netanjahu Sýrie

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy