Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zaměstnanec letiště se pokusil o vtip, hrozí mu osm let za mřížemi

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Varšava - Pracovník letiště v polských Katovicích na internetu napsal, že do motoru letadla vhodil kovovou trubku. Za tento hloupý vtip mu teď hrozí až osm let za mřížemi a tučná pokuta.

Chlubení na internetu znělo podle televize jako docela pravděpodobný pokus o atentát, což zalarmovalo bezpečnostní složky. "Za hodinu byl zatčen a přišel o práci," uvedla zpravodajská televize TVN 24 o následcích "výjimečně hloupého žertu".

"Při monitoringu bylo zachyceno jeho gesto naznačující, že tam něco hází. Naštěstí nic nevhodil. Nikomu se nic nestalo," ujistil Cezary Orzech z katovického letiště.

"Ten pocit, kdy do motoru (Airbusu) A320 z legrace vhodíš malou kovovou trubku sloužící k regulaci výše schodů. Uvidíme na #flightradar24, zda si lopatky (motoru) poradí s trubkou, zda ji rozemelou na prášek," napsal zaměstnanec, který měl ve vzdušném přístavu na starosti nakládání a vykládání zavazadel.

Poznámky si povšiml jiný uživatel internetu, který uvědomil úřady - a rozpoutala se bouře. Horečně se pátralo nejen po autorovi komentáře, ale i po letadle, které bylo u poznámky vyfoceno. "Udělali ze mne teroristu," postěžoval si na "horlivého udavače" vtipálek.

Témata:  Polsko letiště letectví a letadla

Související

Aktuálně se děje

21. října 2024 14:27

Nabitý rok 2025. Lionel Richie a Alanis Morissette přijedou do Prahy

Čeští fanoušci světové pop music se v příštím roce mají na co těšit. Pořadatelé koncertů v hlavním městě totiž v pondělí oznámili, že dorazí dvě velké hvězdy v rozmezí pouhých pár týdnů na začátku léta. 

Zdroj: Jiří Hrubý

Další zprávy