Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Manžel britské královny byl propuštěn z nemocnice, lékaři princi Philipovi nahradili kyčel

Princ Philip, vévoda z Edinburghu
Princ Philip, vévoda z Edinburghu
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn - Princ Philip (96), manžel britské královny Alžběty II., byl dnes propuštěn z nemocnice. V zařízení minulý týden podstoupil operaci kyčle. Informoval o tom Buckinghamský palác.

Vévoda z Edinburghu opustil londýnskou nemocnici devět dní po úspěšné operaci, během které mu lékaři nahradili kyčel, a zotavovat se bude podle Buckinghamského paláce na hradě Windsor. 

Od loňského léta princ Philip svou manželku doprovází na veřejnosti jen ojediněle. Otec následníka trůnu Charlese a dědeček princů Williama a Harryho by měl letos v červnu oslavit 97. narozeniny.

Vzhledem ke svému věku je podle lékařů v dobrém zdravotním stavu, i když byl v uplynulých letech několikrát hospitalizován. 

Princ Philip se narodil na řeckém ostrově Korfu jako princ řecký a dánský. Jako osmnáctiletý si začal dopisovat s tehdy třináctiletou Alžbětou, která později prozradila, že šlo o lásku na první pohled. Svatbu měli v roce 1947.

Témata:  Princ Philip Velká Británie

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy