Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muslima naštvalo, že jeho dcera chodí s nevěřícím. Vtrhl do jeho domu, aby si to s ním vyřídil

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Lyon - Francouzská policie zatkla muslimského muže, který se pokusil uškrtit přítele své dcery. Podle médií se zřejmě naštval, když zjistil, že mladík není muslim. Informoval o tom francouzský deník Le Progrès.

K útoku došlo na předměstí Lyonu v oblasti Givors v úterý ráno. Muslimský muž, který má kolem 50 let, vtrhl do domu přítele své dcery. Otec později řekl policii, že to udělal proto, že mladík byl fyzicky agresivní vůči jeho dceři.

Jakmile se dostal k domu mladého muže, proklouzl dveřmi dovnitř a několikrát mladíka udeřil. Pak vzal elektrický kabel a snažil se ho uškrtit. Mladíkovi se nakonec podařilo uniknout a zavolat policii.

Ačkoliv se muž hájil strachem o dceru, vyšetřovatelé byli vůči důvodům k útoku skeptičtí. Po rozhovoru s obětí a dcerou útočníka zjistili, že muslim má vážný problém se svou dcerou, který se týká islámské víry.

Útoky kvůli cti přitom nejsou v Evropě ojedinělé. V květnu 2017 německém městě Prien am Chiemsee 29letý Afghánec ubodal k smrti 38letou afghánskou ženu Farimu S., která konvertovala ke křesťanství. Útočník tuto ženu napadl, když se svými dvěma dětmi opouštěla supermarket.

Témata:  Francie muslimové krimi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy