Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muslimský kazatel brojí proti Facebooku, zakázal muslimům "podvádět" s lajky

Facebook
Facebook
Foto: EuroZprávy.cz

Káhira - Nejvyšší egyptský duchovní Šaukí Ibráhím Allám vydal náboženský dekret, který egyptským muslimům zakazuje kupovat si na facebooku takzvané lajky, tedy kladná hodnocení. Rozhodnutí vydat fatvu zdůvodnil velký muftí tím, že kupovat si dobré hodnocení je podvod a je to v rozporu s islámem. Informovala o tom dnes agentura AP.

Velký muftí Allám vydává různé fatvy, které jsou většinou odpovědí pro muslimy, kteří chtějí náboženskou radu, jež se mnohdy týká běžných životních situací.

Své otázky Egypťané posílají sunnitské instituci Dár al-Iftá, která má na starosti náboženská rozhodnutí založená na výkladu koránu a slov muslimského proroku Mohameda.

Nejnovější fatva týkající se lajků na facebooku byla vydána začátkem týdne. Velký muftí napsal, že náboženství zakazuje platit za lajky na propagačních stránkách na facebooku. Rozhodnutí je podle něj založeno na citátu Mohameda, že "ten, kdo oklamává, není jedním z nás".

Témata:  Egypt Facebook Islám

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy