Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Past sklapla: gruzínský gangster zadržen v Řecku

Muž převlečený za klauna zastřelil v Mexiku drogového bosse
Muž převlečený za klauna zastřelil v Mexiku drogového bosse
Foto: borderlandbeat.com

Soluň - Řecká policie dnes zadržela na severu země významného člena mafie tvořené převážně občany zemí bývalého Sovětského svazu, po kterém pátraly úřady několika západoevropských zemí. Zatčen byl 57letý Gruzínec Laša Šušanašvili společně s dalšími dvěma lidmi, uvedla agentura AFP. Při zásahu došlo podle řeckých médií i na střelbu, při níž byli dva lidé zraněni.

Šušanašvili, známý pod přezdívkou Tuk, byl poprvé zatčen v Řecku v roce 2012 a odsouzen ke 14 letům vězení za vedení mezinárodní mafiánské sítě. Ta se zabývala obchodem s drogami, zbraněmi a kradenými šperky v několika evropských zemích. V roce 2016 ho ale řecká justice za velmi podezřelých okolností propustila podmínečně z vězení, kam se už nevrátil.

V roce 2010 Šušanašvili unikl řecké policii při mezinárodním zásahu, který byl veden současně i ve Francii, Německu, Rakousku, Švýcarsku, Itálii a Španělsku. Tehdy bylo zadrženo na 80 lidí, včetně Šušanašviliho bratra Kachabera v Barceloně. Kachaber Šušanašvili byl ve Španělsku odsouzen k 15 letům vězení za praní špinavých peněz, pokus o vraždu, podvody a nelegální držení zbraní.

Loni v listopadu španělská a katalánská policie provedly velký zátah proti gruzínské mafii v několika katalánských městech, včetně Barcelony, a také v Madridu. Celkem zadržely asi 20 lidí. Mezi zatčenými byla i partnerka Kachabera Šušanašviliho.

Témata:  mafie Gruzie Řecko

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy