Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá policie rozbila gang, jenž do země pašoval thajské prostitutky

Prostituce
Prostituce
Foto: Pixabay

Berlín - Policie v Německu při dnešní rozsáhlé protikuplířské razii zadržela přes sto lidí. Hlavním terčem zásahu byl thajsko-německý pár, který podle vyšetřovatelů pašoval do země prostitutky, uvedla podle agentury DPA prokuratura ve Frankfurtu nad Mohanem. Německý ministr vnitra Horst Seehofer označil zátah za bezprecedentní úder proti kuplířské síti, která prorostla celým Německem.

"Mnoho stovek žen a mužů sem (do Německa) bylo roky posíláno kvůli nezměrné lačnosti pašeráků po penězích," řekl Seehofer.

Razie proti nucené prostituci a obchodu s bílým masem se soustředily zejména na nejlidnatější spolkovou zemi Severní Porýní-Vestfálsko, prohlídky se uskutečnily ale i v Hesensku, Dolním Sasku a Bádensku-Württembersku. Celkem zásahové jednotky vstoupily do 62 nevěstinců, bytů a kanceláří.

Hlavními podezřelými jsou podle prokuratury 59letá Thajka a její 62letý německý druh. Pár společně s dalšími komplici vybudoval v Německu kuplířskou síť a do země kvůli prostituci pašoval thajské ženy a transsexuály.

Témata:  Německo obchod s lidmi prostituce

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:36

Langšádlová končí ve vládě. TOP 09 oznámila, že podá demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy