Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Německu útočil muž s plynovou pistolí. Policie ho zastřelila

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - Speciální jednotka německé policie při čtvrtečním zásahu zastřelila 38letého muže, který budil obavy ve svém okolí a střílel po policistech.

Jak se ale následně ukázalo, měl jen plynovou pistoli. Podle agentury DPA o tom dnes informovalo státní zastupitelství v Düsseldorfu.

Incident se odehrál v obci Langenfeld u Leverkusenu. Přivolaná speciální jednotka vtrhla do bytu podezřelého, který na ni začal střílet. Policisté palbu opětovali a několika ranami střelce zasáhli. Muž, který byl policii už z dřívějška znám, zraněním podlehl po převozu do nemocnice.

Motiv jeho jednání zatím není jasný. Není vyloučeno, že byl v době události pod vlivem omamných prostředků.

Zásah policie začal podle sdělení düsseldorfského státního zastupitelství ve čtvrtek večer, když obyvatelé Langenfeldu oznámili, že z balkonu jednoho domu někdo střílí. Nejprve na místo přijela policejní hlídka, která výstřely rovněž slyšela a viděla na balkonu muže. Podezřelý přitom laserem oslepil policistku a způsobil jí zranění oka.

Poté na místo dorazila speciální oddíl, který okolí domu uzavřel. S mužem, který byl už policii znám kvůli menším drogovým a násilným deliktům, se nepodařilo navázat žádný kontakt, proto policisté dostali pokyn proniknout do bytu. Při akci pak podezřelý na členy komanda začal střílet, načež byl několikrát zasažen opětovanou palbou.

DPA v této souvislosti připomněla podobný incident, který se v únoru odehrál ve Wuppertalu. Zvláštní jednotka i tam zasahovala v bytě podezřelého a při akci ho usmrtila. Ukázalo se však, že 43letý muž nebyl ozbrojen a v ruce držel mobilní telefon, který policisté mylně považovali za zbraň.

Témata:  Německo policie Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy