Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čeká svět krize? Podle USA se letos bude lámat chleba

San Francisco
San Francisco
Foto: Pixabay

Washington - Američané neočekávají ve vztazích s Ruskem a Čínou v letošním roce nic dobrého. Vyplývá to z průzkumu agentury AP a sociologické společnosti NORC Center.

Navzdory známkám pokroku ve vztazích se Severní Koreou a možnosti historického summitu Donalda Trumpa s Kim Čong-unem nepředpokládá polovina Američanů, že se korejská krize vyřeší.

O tom, že se vztahy mezi Washingtonem a Moskvou budou letos ještě více zhoršovat, je přesvědčeno 56 procent dotázaných, uvedla AP. Jen třináct procent si myslí, že vzájemné styky se zlepší.

Skepse panuje i mezi republikány, jejichž prezident nedávno nabídl ruskému vůdci Vladimiru Putinovi návštěvu v Bílém domě. Dvě pětiny republikánů počítá se zhoršením americko-ruských vztahů, pouze pětina očekává opak.

Témata:  USA Rusko Čína

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy