Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při náletech irácké armády zemřelo 36 členů IS

Islámský stát (ISIS)
Islámský stát (ISIS)
Foto: Wikimedia Commons

Bagdád - Irácké nálety v Sýrii ve čtvrtek zabily 36 příslušníků teroristické organizace Islámský stát (IS). S odkazem na dnešní sdělení irácké armády o tom informovala agentura AP.

Nálety zasáhly radikály v několika lokalitách, včetně místa, kde měli shromáždění, uvedl brigádní generál Jahjá Rasúl s tím, že mezi mrtvými bylo i šest lokálních vůdců IS.

Irácký premiér Hajdar Abádí ve čtvrtek krátce po náletech oznámil, že cílem bombardování byly pozice IS na syrsko-irácké hranici. Operaci zdůvodnil tím, že radikálové představovali hrozbu pro Irák.

V roce 2014 se příslušníkům IS podařilo získat kontrolu nad téměř polovinou Sýrie a téměř třetinou Iráku. O tři roky později přišla teroristická organizace prakticky o veškerá území, včetně hlavních bašt - iráckého Mosulu a syrské Rakky. 

Témata:  Irák Islámský stát

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy