Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žhář na jihu Číny zapálil budovu, uhořelo nejméně 18 lidí

požár
požár
Foto: Pixabay

Peking - Nejméně 18 lidí zemřelo dnes při požáru třípatrové budovy na jihu Číny. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na čínské úřady. Podle policie byl zřejmě požár úmyslně založen. Dalších nejméně pět lidí bylo zraněno.

Požár vypukl v jednom z domů města Čching-jüan v jihočínské provincii Kuang-tung okolo půlnoci místního času (pondělí 18:00 SELČ).

Hasičům se během necelé hodiny podařilo oheň uhasit. Zranění byli převezeni do místních nemocnic. Policie má podezření, že požár byl patrně žhářským činem.

Podobné tragedie nejsou v Číně výjimkou. Loni v červenci například zahynulo 22 lidí při požáru dvoupatrového domu na východě země poblíž Šanghaje. V tomto případě policie zadržela muže podezřelého z jeho založení. V listopadu zase požár obytné budovy na předměstí Pekingu zabil nejméně 19 lidí.

Témata:  Čína žhářství požáry

Aktuálně se děje

3. května 2024 11:17

Kuleba chce zapojit Rusko do jednání o míru nejdříve po summitu ve Švýcarsku

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy