reklama

O brutálním případu informoval deník The Times of India. Podle něj byla jedenáctiletá dívka znásilněna a umlácena cihlou přímo ve chvíli, kdy se svatebčané veselili. Podezřelý Uttam Sahu podle očitých svědků po dívce už před činem „pokukoval“.

Údajně jí slíbil studený nápoj a následně ji odlákal na opuštěné místo ležící asi 1,5 kilometru od místa, kde se odehrávala svatba. Tam ji znásilnil, ubil cihlou a nechal polonahou ležet na zemi, uvádí policie.

Vyšetřovatelé uvedli, že se ani neobtěžoval zakrývat své stopy, vrátil se na svatbu a následný večírek, jako by se nic nestalo - přestože měl na košili krev. „Zanechal její tělo téměř odhalené a vrátil se na svatbu. Neměl ani tušení, že má košili skvrnu od krve,“ uvedla policie.

Rodina dívky ji údajně začala hledat poté, co se útočník vrátil na svatbu. Hosté rodičům řekli, že ji naposledy viděli se Sahuem, přítelem ženicha. Když na jeho šatech našli skvrny od krve, zavolali policii. Důstojníci následující ráno objevili dívčí tělo. Sahu byl obviněn z znásilnění a vraždy.

Tento čin není zdaleka ojedinělý. V dubnu se v řadě indických měst konaly masové protesty, na kterých demonstranti požadovali přijetí radikálních kroků proti násilníkům a násilí na ženách obecně. Stalo se tak poté, co osmiletou školačku Asifa Bano unesla, znásilnila a zabila skupina mužů. O několik dní později byla unesena, znásilněna a zavražděna další osmiletá dívka. I ona byla unesena ze svatby.

Indie po nové sérii znásilnění a vražd dětí zvažuje zavedení trestu smrti za podobné útoky. Indie již má trest smrti za 12 trestných činů - ale ne za znásilnění dětí. Ministryně pro ženské a dětské záležitosti Maneka Gándhíová uvedla, že je „hluboce znepokojena" a chce se zasadit o zavedení trestu smrti za zločiny spáchané na dětech.