Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Matka chlapce, kvůli kterému zabili gorilího samce, promluvila. Pobouřila ještě více lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: ZOO Praha

New York - Matka chlapce, který spadl v zoologické zahradě Cincinnati do výběhu ke gorilímu samci, dosud mlčela. Teď na Facebook napsala, že "nehody se stávají", čímž vlnu pobouření a kritiky nijak neutišila.

Michelle Greggová, matka čtyřletého chlapce, kvůli němuž museli pracovníci zoo zastřelit gorilího samce, konečně promluvila. Právě na ni mířila kritika ochránců zvířat a dalších lidí, kteří tvrdí, že své dítě měla lépe hlídat. Pusu ale svým příspěvkem kritikům nezavřela.

"Naše společnost až moc rychle soudí, lidé si říkají, jak mohl rodič spustit své dítě z očí. Kdo mě zná, ví, že já své děti úzkostlivě hlídám. Nehody se prostě stávají a já jsem ráda, že byli ti správní lidé na správném místě," napsala na svůj facebookový profil.

Někteří svědkové ale tvrdí, že o nehodu nešlo. Očitá svědkyně třeba pro CNN vypověděla, že slyšela rozhovor mezi Greggovou a chlapcem. Ten údajně žertoval, že půjde k vodě a pak už žena slyšela jen šplouchnutí vody.

K případu se vyjádřil také muž, který gorilího samce jménem Harambe vychoval. "I starý muž může brečet. Vychoval jsem ho od mláděte, byl to sladký malý chlapec a vyrostl ve statného samce. Harambe byl v mém srdci, je to jako ztratit člena rodiny," dodal 74letý ošetřovatel Jerry Stones.

Kritici požadují pro nezodpovědnou matku spravedlnost. Už vznikla petice, kterou chtějí dostat Greggovou k soudu. Během 24 hodin ji podepsalo více než 8 tisíc lidí. Na Facebooku také vznikly stránky s názvem Spravedlnost pro Harambeho a Vyšetřete Michelle Greggovou, které již podpořily 4 tisíce uživatelů.

Ošetřovatelé v americké zoo museli v sobotu zastřelit gorilího samce, který patří mezi ohrožené druhy zvířat. Do výběhu primátů totiž spadl z výšky asi čtyř metrů malý chlapec, kterého samec popadl a začal vláčet po ohradě.

Témata:  USA zoo zvířata Zoo Praha

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

VIDEO: Ukrajinci zaútočili v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy