Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidé v Torontu uctili památku obětí útoku. Mezi mrtvými jsou Kanaďané, Jihokorejci i Jordánec

Kanada
Kanada
Foto: Pixabay

Toronto - V kanadském Torontu uctili lidé památku obětí pondělního nájezdu dodávkou do chodců, při němž nejméně deset lidí zemřelo a dalších 15 bylo zraněno. Informovala o tom dnes agentura AP. Podle předběžných informací byli mezi mrtvými identifikováni dva Jihokorejci, jordánský občan a tři Kanaďanky. České ministerstvo zahraničí nepředpokládá, že by mezi oběťmi krveprolití byli Češi. Nemůže to ovšem ani potvrdit, ani vyvrátit.

Řidičem dodávky byl pětadvacetiletý Alek Minassian, jehož motiv policie zatím nezná. Podezřelý muž, který si v úterý před soudem vyslechl obvinění z desetinásobné vraždy a ze 13 pokusů o vraždu, podle policistů není spojen se žádnou teroristickou organizací.

Jako první ze zabitých pak byla identifikována Anne Marie D’Amicoová, která pracovala v investiční společnosti Invesco Canada a působila jako dobrovolník pro místní charitu Live Different. Neštěstí podle Soulu nepřežili také dva Jihokorejci. Jordánská agentura Petra s odvoláním na jordánskou ambasádu v Ottawě v úterý informovala o tom, že mezi mrtvými je i jordánský občan.

Při tragickou událost dále zahynula studentka kanadské Senecovy vysoké školy pro užité umění a technologie, agentuře AP to potvrdilo vedení školy. Osmdesátiletou Kanaďanku identifikoval mezi mrtvými rodinný příslušník, který zprávu oznámil na svém facebookovém profilu. Úřady zatím oficiálně totožnosti obětí nepotvrdily.

V severní torontské části North York, kde k incidentu došlo, se v úterý večer místního času (v noci na dnešek) sešli lidé, aby uctili památku obětí neštěstí. Na místo nosili květiny a svíčky.

Témata:  dodávka vjela do davu v Torontu Kanada

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy