Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exprezident Bush starší je na tom výrazně lépe, pár dní si ještě poleží v nemocnici

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Houston - Zdravotní stav někdejšího amerického prezidenta George Bushe staršího se výrazně zlepšil, byl proto přeložen z jednotky intenzivní péče na běžné oddělení. Oznámil to dnes mluvčí Bushovy rodiny Jim McGrath s tím, že třiadevadesátiletý exprezident kvůli nespecifikované infekci, která se mu dostala do krve, zůstane v nemocnici ještě několik dní.

"Je při vědomí a rozpráví s nemocničním personálem, rodinou a přáteli. Jeho lékařům to zlepšení udělalo velkou radost," uvedl v prohlášení McGrath. Dodal, že bývalý prezident děkuje všem, kteří na něj myslí.

Bush starší, který byl prezidentem v letech 1989 až 1993, byl hospitalizován v Houstonské metodistické nemocnici v neděli, den po pohřbu své manželky Barbary. Později McGrath sdělil, že Bush je na jednotce intenzivní péče, televize CNN pak s odvoláním na své zdroje uvedla, že je Bush v kritickém stavu.

Témata:  George H. W. Bush USA

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy