Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Gaze to vře. Hamas dnes popravil tři Palestince

Hamas - zkratka pro Hnutí islámského odporu
Hamas - zkratka pro Hnutí islámského odporu
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Gaza - Bezpečnostní složky radikálního Hamasu dnes brzy ráno popravily tři odsouzené Palestince. Krok patrně povede k prohloubení střetů mezi jednotlivými frakcemi v Palestině.

Muži byli shledáni vinnými z vraždy a odsouzeni k smrti. Dva byli zastřeleni a třetí, který byl policistou, pověšen. "Aby bylo dosaženo veřejného odstrašení a zabráněno trestné činnosti, popravily v úterý za svítání příslušné orgány tři osoby odsouzené za hrůzné zločiny," uvedl ve svém prohlášení úřad generálního prokurátora v Gaze.

Palestinská samospráva ve svém prohlášení označila popravy za nelegální. Hamas, který vládne v Pásmu Gazy, totiž k popravám neměl souhlas vůdce palestinské samosprávy Mahmúda Abbáse, jenž sídlí na okupovaném Západním břehu Jordánu.

Popravu odsoudily místní i mezinárodní humanitární organizace.

Témata:  HAMÁS Palestina popravy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy