Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francií otřásá brutální smrt nezletilé dívky

Francouzská policie
Francouzská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Paříž - Severem Francie otřásla smrt 13leté Angélique, jejíž tělo bylo v noci ze soboty na neděli nalezeno nahé a se známkami škrcení na lesní cestě nedaleko jejího bydliště v obci Wambrechies. K vraždě dívky a pokusu znásilnit ji se přiznal 45letý muž, který byl podle informací francouzských médií shledán vinným ze znásilnění už v roce 1996. Jeho sousedé o tom ale nevěděli, ačkoli byl tento otec rodiny na celostátním seznamu sexuálních delikventů.

Angélique naposledy viděli živou ve středu odpoledne v parku a prokuratura města Lille uvedla, že jeden ze svědků ji odtud viděl "odcházet s mužem, kterého patrně znala". V sobotu policie zadržela 45letého podezřelého a ten ji dovedl na místo, kde se těla dívky zbavil: na lesní cestu u vesnice Quesnoy-sur-Deûle asi pět kilometrů od jejího bydliště.

Zřejmý pachatel zločinu, médii identifikovaný jako David R., podle deníku La Voix du Nord bydlel ve stejné čtvrti jako rodiče zavražděné. Otec dvou dětí se přiznal, že Angélique odvedl do svého domu, kde se ji pokusil znásilnit. Dívka se ale bránila a muž ji nakonec podle všeho uškrtil. Na výsledky pitvy se ještě čeká.

Francouzská média dnes zaplnily zprávy o minulosti pravděpodobného pachatele. Podle informací deníku Le Parisien ve věku 20 let znásilnil 13letou dívku v La Madeleine na okraji Lille a o dva roky později byl odsouzen za trojici činů včetně znásilnění. Dostal devítiletý trest, propuštěn byl ale už po pěti letech v roce 2000.

"Je nepochopitelné mít obyvatele sexuálního delikventa, a nikdo o tom nebyl informován," řekl náměstek starosty Wambrechies Michel Sas. David R. byl v roce 2005 zapsán do databáze pachatelů sexuálních přečinů, ta však neslouží pro informování veřejnosti, uvedl deník Le Monde.

Radnice Wambrechies na památku Angélique plánuje v úterý uspořádat pietní pochod.

Témata:  znásilnění Francie vražda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy