Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve švýcarských Alpách zemřeli čtyři skialpinisté

Alpy
Alpy
Foto: Pixmac

Ženeva - Čtyři lidé zemřeli ve švýcarských Alpách poté, co museli zaskočeni špatným počasím strávit noc venku pod širým nebem. Pět dalších osob je v nemocnici v ohrožení života.

Informovala o tom dnes agentura DPA s odvoláním na místní policii. Národnost obětí zatím policie nesdělila. Ve skupině, které se neštěstí přihodilo, byli Němci, Italové a Francouzi.

Policie švýcarského kantonu Wallis dnes odpoledne informovala, že neštěstí se přihodilo skupině skialpinistů na jihu Švýcarska u alpského vrcholu Pigne d’Arolla. Kvůli špatnému počasí nestihli v neděli večer sestoupit z hor na chatu Cabane des Vignettes, která leží v nadmořské výšce asi 3157 metrů. Museli tak strávit noc ve výšce asi 3270 metrů pod širým nebem.

Dnes ráno vyrazilo na jejich záchranu sedm vrtulníků. Jednoho muže už nalezli mrtvého, podle policie zemřel na následky pádu. Ostatní byli převezeni do nemocnice, kde tři z nich zemřeli na následky podchlazení.

Témata:  Švýcarsko Alpy

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 8:33

Nevídané počasí evidují i v zámoří. Mexiko spaluje extrémní vedro

V hlavním městě Mexika naměřili v pondělí rekordně vysoké teploty, které dosahovaly až 34,2 stupňů Celsia, uvedl šéf tamní státní komise pro vodu Germán Martínez Santoyo na sociální síti X.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Francouzský prezident Emmanuel Macron a srbský prezident Aleksandar Vučič během společné tiskové konference před pracovní večeří v prezidentském Elysejském paláci v Paříži (Francie, 8. dubna 2024).

Srbsko se vzdává Ruska. Přibližuje se k NATO

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.