Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při výbuchu v mešitě v Nigérii zemřelo nejméně 20 lidí

Nigérie
Nigérie
Foto: UNHCR

Abuja - Dvacítku mrtvých si podle prvních zpráv dnes vyžádala exploze v mešitě v nigerijském městě Mubi. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na policejního komisaře nigerijského státu Adamawa. Podle nigerijských médií se na místě zřejmě odpálil sebevražedný atentátník.

Výbuch nese charakteristické rysy útoků teroristické skupiny Boko Haram, uvedla místní policie. Nigerijská média s odvoláním na svědky napsala, že útok v Mubi zřejmě spáchal ještě ne dvacetiletý chlapec ve vestě napěchované výbušninami.

Nový násilný čin následuje po čtvrtečním atentátu, při němž islamisté ze skupiny Boko Haram usmrtili ve městě Maiduguri, metropoli sousedního státu Borno, čtyři lidi.

Příslušníci Boko Haram od roku 2009 terorizují severovýchod Nigérie i příhraniční oblasti sousedních států, kde chtějí vytvořit náboženský stát založený na přísném islámském právu šaría. Násilí páchané Boko Haram si jen v Nigérii vyžádalo přes 20.000 obětí a více než 2,5 milionu lidí vyhnalo z jejich domovů.

Témata:  Nigérie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 14:22

Španělský premiér Pedro Sánchez zvažuje rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy