Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prasklé okénko málem způsobilo další neštěstí? Let Southwest Airlines musel nouzově přistát

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Cleveland - Let číslo 957 společnosti Southwest Airlines z Chicaga do New Jersey musel nuceně přistát na mezinárodním letišti v Clevelandu. Podle agentury AP nejsou hlášeni žádní zranění, příčinou předčasného přistání bylo podle AP prasklé okénko. Před dvěma týdny přistál nouzově ve Filadelfii let téže společnosti na lince z New Yorku do Dallasu. Utržený kryt motoru tehdy rozbil okno a vážně zranil jednu z cestujících, která po převozu do nemocnice zraněním podlehla.

Povinné kontroly motorů letadel podobných tomu, jehož poškození způsobilo smrtelnou nehodu před dvěma týdny, již nařídily evropské a americké úřady pro civilní letectví. Čtvrtá největší americká letecká společnost odhaduje, že ji současný propad prodeje bude stát 50 až 100 milionů dolarů (jednu až dvě miliardy Kč).

Podle sdělení Southwest Airlines, z něhož cituje agentura AP, bylo letadlo v Clevelandu po dnešním nouzovém přistání odstaveno a projde prohlídkou. Tamní zaměstnanci hledají náhradní lety pro všech 76 cestujících.

Témata:  letecké nehody USA letectví a letadla

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.