Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hodiny na hamburském stadionu stále běží, i když tamní klub čeká sestup

Německá fotbalová liga - Bundesliga
Německá fotbalová liga - Bundesliga
Foto: bundesliga.de **www.bundesliga.de**

Hamburk - Slavné hodiny na hamburském Volksparkstadionu se nezastavily ani po sobotním sestupu fotbalistů HSV z bundesligy, v níž jako jediní hráli nepřetržitě od jejího založení v roce 1963. Digitální časomíra však byla přeřízena, nyní ukazuje čas od založení klubu.

Hamburk byl na svou prvoligovou příslušnost patřičně hrdý, a proto hodiny na severní tribuně stadionu dlouhá léta po sekundách přičítaly délku působení HSV mezi elitou.

V sobotu Hamburk po 54 letech a 261 dnech jako poslední z šestnácti zakládajících členů prvně sestoupil, což se projevilo i na slavné časomíře.

Místo nápisu "V bundeslize od" je před číslicemi text "Tradice od" a čas se odpočítává od roku založení 1887. Dnes hodiny na prázdném stadionu ukazovaly 130 let a 226 dnů a symbolicky tak označily začátek nové éry dosavadního bundesligového "dinosaura".

Témata:  Bundesliga fotbal sport Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy