Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie v Pákistánu: Po zřícení mostu je 5 mrtvých a 12 zraněných

Pákistán
Pákistán
Foto: Pixabay

Islámábád - Pět mrtvých studentů si vyžádal pád starého dřevěného mostu nad prudce tekoucí řekou v turistické oblasti pákistánské části Kašmíru. Dvanáct dalších se pohřešuje. Místní úřady příliš nedoufají, že se jim podaří nalézt přeživší, napsala agentura AFP.

Stavba v horském údolí Nílam se zřítila, když se na ní nacházela zhruba třicítka studentů několika lékařských fakult z indické provincie Paňdžáb a obdivovala místní vodopád.

Podle turistické centrály se podařilo zachránit 14 studentů, záchranné týmy nyní pátrají po dalších 12. Před mostem se nacházela výstražná tabule, že na něj smí najednou vstoupit jen malé množství lidí.

Údolí Nílam je oblíbenou turistickou destinací v pákistánské části Kašmíru. Převážně muslimský Kašmír je rozdělen mezi Indii a Pákistán, ale obě země, vyzbrojené jadernými zbraněmi, si dělají nárok na celou oblast.

Témata:  Pákistán nehody autobusů Indie úmrtí mosty obecně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy