Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vlna teroru v Indonésii: Dnes se ozvala další exploze

Terorismus
Terorismus
Foto: New York Times **www.nytimes.com**

Jakarta - Druhé největší indonéské město Surabaya dnes opět zažilo útok ozbrojenců s výbušninami. Jeho cílem byla policejní stanice a zasaženo bylo několik policistů i civilistů. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na mluvčího místní policie. Zatím není známo, kolik lidí útočníci zranili či zda někoho zabili.

Mluvčí policie uvedl, že k policejní stanici přijely na motocyklu dvě osoby, z nichž jedna byla žena. "V tom okamžiku nastala exploze," popsal událost mluvčí.

Ve městě Surabaya na ostrově Jáva se v neděli odehrály tři pumové útoky na kostely. Sebevražední útočníci, mezi nimiž byli i mladiství, pocházeli z jedné rodiny.

Dva synové ve věku 18 a 16 použili při prvním útoku motocykl, matka se dvěma dcerami, starými 12 a devět let, spáchala druhý atentát a otec rodiny nakonec odpálil bombu v autě. Vedle šestičlenné rodiny při útocích zahynulo dalších sedm lidí.

Policie informovala, že rodina se do Indonésie vrátila ze Sýrie. K činu se prostřednictvím své propagandistické agentury Amak přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS), v prohlášení ale uvedla, že útočníci byli tři, a nezmínila účast dětí.

Témata:  teroristické útoky v Indonésii Indonésie terorismus

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy