Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Je třeba změnit myšlení vůči teroru, burcuje po útoku v Paříži Trump

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Washington - Mírumilovné země musejí změnit svůj přístup k terorismu a před nenávistí nesmějí zavírat oči. Na twitteru to v noci na dnešek napsal americký prezident Donald Trump, který tak reagoval na sobotní útok v Paříži, který francouzské úřady vyšetřují jako možný teroristický čin. Francouz čečenského původu nožem zabil jednoho člověka a čtyři další pobodal, policie ho zastřelila.

"Je velmi smutné vidět teroristický útok v Paříži. V určitém momentě budou země muset otevřít oči, aby viděly, co se skutečně děje," napsal Trump s tím, že terorismus a nenávist nejdou dohromady s milující, mírumilovnou a úspěšnou zemí. "Musí se změnit náš myšlenkový přístup k teroru," dodal.

K útoku v Paříži se přihlásilo radikální hnutí Islámský stát (IS), které ale odpovědnost přijímá prakticky za všechny teroristické činy na Západě.

Zda útočník skutečně jednal jejím jménem, francouzské úřady zatím neoznámily.

Témata:  Donald Trump terorismus USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy